Translate

12 mars 2013

Prosit! liten pappernäsdukgömma

Vill du börja med något litet? Det här projekt går fort!

Med lite tyg och vadd rester kan du åstadkomma mycket, frihandsquiltning kan du också passa på att testa... 
Misse nyfiken.

Här hittade jag intruktionerna

Och för er som vill prova på "frihandsquiltning" länkar jag det här:Obs! jag använder nålar för att sätta ihop alla delar (baktyg, vadd, framsida), och aldrig testat spray limet, i början testade jag "quilt in the ditch" tekniken.

Nu handquiltar jag för det mesta och det blir finare tycker jag fast ändå att testa på små quilts är frihandsquiltning jättekul tycker jag.

3 kommentarer:

 1. Har en fråga till dig som är duktig på lappteknik. Hur syr man ett lapptäcke på bästa sätt? Har införskaffat skärmatta och rullkniv. Syr man ihop lapparna rad för rad eller fyra ihop(kvadrat)med andra. Tips mottages tacksamt:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt att du är redo för att leka!

   Jag har provat att sätta ihop "blocks" på båda sätt, gör du blocks med många små bitar då är det kanske bäst att göra i kvadratformat, som sen bildar en större bild.

   Gör du rader,kontrollera bara att "söms" (eller vad det heter på svenska) inte krockar med varandra, alltså om i första rad t ex, stryker du dessa på baksidan åt höger så nästa rad ska strykas åt andra håll så att det sitter bättre och blir en plattare resultat, många av videon jag länkat till här på blogen visar det (Missouri quilt company t ex.

   Kolla bara att dina "linjer" matchar med varandra i varje rad hehehe det är för mig det som ibland ställer till och då är det bara att lägga till/skära bort så att allt passar...

   Förr i tiden var man så rädd att alla bitar i ett täcke skulle bli perfekta, och då gjorde man något "fel" ( "Amish quilts" typ bara Gud är perfekt tanke om jag uppfattade det hela rätt).

   Lek, lek, lek och testa så att du hittar din egen stil! Lycka till! <3


   Radera
 2. Wow wow wow! Har tänkt googla fram maskinquiltning länge. Tack för du lade in bra tips!

  SvaraRadera